Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud
Stichting Historisch
Hoogkarspel-Westwoud

Project: Rondje cultuur Martinus College 2008

Van maandag 27 t/m donderdag 30 oktober 2008 heeft onze Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud voor de eerste keer meegedaan aan het ‘Rondje Cultuur’ van het Martinus College uit Grootebroek.
Maar liefst 16 groepen derde-klassers voortgezet onderwijs (vmbo t/m gymnasium) bekeken bij dhr. Klaas Buijsman in de kas op de Oosterwijzend in Hoogkarspel een grote hoeveelheid oude landbouwwerktuigen, mochten met z’n tweeën zagen met de trekzaag, ‘aardappelen poten en aanstampen’, baggeren, draineren, water op het land hozen en op de grootste en zwaarste trekker (360 pk!) in de wijde omgeving zitten. En dan wordt er heel wat afgelachen, gefotografeerd en aldus spelenderwijs kennisgemaakt met erfgoed uit ons eigen nabije verleden in West-Friesland.
Klaas Buijsman had een heel peloton vrijwilligers bij elkaar weten te krijgen, waarvan een aantal in onvervalst Westfries uitleg gaf bij de landbouwwerktuigen en agrarische gebruiken. Bij dezen willen we graag bedanken: Ger Kaagman, Cees Koenis, Henk Boukens, Cees de Jong, Klaas Musman, Cor de Greeuw, Pierre Wagenaar, Harrie de Wit en Ton Houtsma.

Voor het gratis leveren van materiaal en materieel gaat onze dank uit naar de familie De Wit van De Gouw, de gemeente Drechterland, de familie Sjerps en Johan Deken (Blokkerse Oldtimer Club).
Voor onze stichting is dit educatieve project voor herhaling vatbaar!© Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud