Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud
Stichting Historisch
Hoogkarspel-Westwoud

Project: Een deep-map van Reigersborg-Zuid V in Hoogkarspel.

Op maandag 12 augustus 2019 is archeologisch onderzoek van de grond ten zuiden van de Streekweg begonnen waarop het nieuwe uitbreidingsplan Reigersborg-Zuid 5 zal worden gerealiseerd.
Archeoloog Wouter Roessingh heeft aan de SHHW medewerking gevraagd voor een bijzonder onderdeel van het komende onderzoek: het projekt Deep Mapping. (De deep-map geeft persoonlijke biografieën en meerdere verhalen van plekken en landschappen weer.) Hierbij wilde men in gesprek gaan met (oud-) inwoners van Hoogkarspel, die een bijzondere band hebben met dit gebied tussen Streekweg en Westerwijzend. Gevraagd werd naar hun (jeugd-)herinneringen, belevenissen of gevoelens die zij in/over het betreffende gebied hebben gehad. Dit kan zijn als omwonende, tuinder, arbeider, visser, vogelaar, landschapsschilder, fotograaf enzovoort. De resultaten zouden onder andere worden verwerkt op een belevingskaart van het betreffende gebied en worden opgenomen in het onderzoeksrapport.

Maaike Honshorst heeft naar aanleiding van het vak Archaeology & Heritage in Practice het archeologische commerciële bedrijf ADC ArcheoProjecten in Amersfoort benaderd om werkervaring op te doen in haar studierichting. Zij heeft voor haar master verschillende personen gesproken over bovengenoemde onderwerpen.

Het dieptekaartproject van Maaike Honshorst is in 2021 afgerond.
Het is een mooi geheel geworden met een mooi stuk Hoogkarspelse historie.
Als beoordeling kreeg ze een 9 en daar was ze natuurlijk heel erg blij mee.

Hieronder treft u haar rapport.
Toelichting op deze pagina.

Het kan zijn dat u de pagina's niet goed in beeld heeft.
Deze webpagina is voorzien van technologie die het mogelijk maakt om gebruik te maken van vegen, zoals op een tablet of smartphone mogelijk is.
Oudere software van browsers ondersteunen die technologie niet.
Advies is om de meest recente versie te gebruiken en om JavaScript ingeschakeld te hebben.

Het kan voorkomen dat u geen plaatjes ziet (te herkennen aan het ontbreken van het logo linksboven op deze pagina). In dat geval moet u deze website toevoegen aan de zogenoemde 'trusted sites' ook wel vertrouwde websites genoemd. U kunt deze optie vinden bij de instellingen van uw browser.

Een toelichting bij de pagina's.
Linksboven in een pagina ziet u een klein plaatje staan. Als u daar op klikt, krijgt u eerst een aangepaste weergave van de pagina in uw scherm. Druk daarna op toets f voor een maximale vergroting.
Om te bladeren: klik hier.
Klik hier nog een keer om te verbergen.© Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud